Akillesjännevaivat

Akillesjännettä ympäröivien kudosten tai itse jänteen tulehtuminen (peritendiniitti) on melko yleistä paljon liikuntaa harrastavilla ja urheilijoilla.

Mistä oireet johtuvat?

Juoksu kovalla alustalla sekä erilaiset hyppylajit saattavat ylikuormittaa akillesjänteen. Myös erilaiset jalan virheasennot ja toimintahäiriöt voivat olla kipujen taustalla. Lisäksi pohkeiden lihaskireydet voivat provosoida akillesjänneoireita.

Tutkittaessa akillesjänteessä on paikallista turvotusta ja kipu pahenee nilkkaa koukistettaessa (kyykistyminen) ja varpaille noustessa (nilkan ojentaminen).

Miten akillesjännevaivoja hoidetaan?

Akuuttihoitona toimivin on paikallinen kylmähoito. Tärkeintä on mahdollisimman nopeasti selvittää ongelman aiheuttaja. MediAskeleen fysioterapeutit tutkivat kivun syyt ja ohjaavat yksilöllisesti oikeantyyppisiä lihasvenytyksiä ja lihasharjoitteita. Tarvittaessa MediAskel valmistaa myös yksilöllisiä tukipohjallisia korjaamaan virheasentoja, jotka altistavat alaraajoja virheelliselle toiminnalle. Yksilöllisen harkinnan mukaan tehdään myös kannankorotukset kenkiin sekä kipua helpottavia kinesioteippauksia. Opastus oikeassa jalkinevalinnassa kuuluu myös MediAskeleen osaamisalueeseen.

Apu löytyy MediAskeleen vastaanotolta

Akillesjännevaivoihin on apua saatavilla MediAskeleen vastaanotolla. Fysioterapeuttimme tutkivat akillesjännevaivojen taustalla olevat syyt ja hoitavat ne erilaisilla fysioterapiaratkaisuilla – riippuen vaivan tai kivun alkuperäisestä syystä. Hoidamme syytä, emme pelkästään oiretta.

Älä kärsi turhaan!

Varaa aikasi alaraajatutkimukseen numerosta 0505855025