Totta vai tarua?

10 väittämää ja vastausta

  1. Kaikilla suvun naisilla on tällaiset vaivaisenluut. Ei niille voi mitään tehdä: TARUA. Pienetkin vaivaisenluuoireet kannattaa huomioida ja tutkituttaa, varsinkin jos suvussa esiintyisi kyseistä vaivaa. Myös oireettomat vaivaisenluut on syytä tutkituttaa. MediAskeleella selvitetään mahdolliset virheasennot ja lihasheikkoudet, jotka altistavat vaivaisenluulle. Yksilöllisillä ohjeilla ja yksilöllisillä hoitoratkaisuilla vaivaisenluuvaivat saadaan hallintaan ja kipualttiilta leikkaukselta on mahdollista välttyä.
  2. On ihan sama mistä pohjalliseni ostan: TARUA. Pohjallisia on monenlaisia. On tavallisia mukavuuspohjallisia ja on yksilöllisiä tukipohjallisia. Väliin mahtuu vaihtoehtoja, jotka eivät sovellu kaikille. Esim. geelipohjallinen voi lievittää kipua hetkellisesti, mutta jos kivun taustalla on jalan virheasento, olisi virheasennon tutkiminen ja korjaaminen tärkeää. Pitkittyvän kivun ennaltaehkäisy on MediAskeleen suurin tavoite.
  3. Kivut menevät ohi levolla ja kipulääkkeillä: TARUA. Kivut voivat hellittää levolla ja kipulääkekuurilla, mutta kivun juurisyy on aina hyvä selvittää asiantuntijan vastaanotolla. Alaraajakivuissa voit kääntyä MediAskeleen puoleen. Esim. kantapääkivun taustalta löytyy yleensä syy, joka on korjattavissa ja hoidettavissa vastaanotollamme.
  4. Olen niin vanha ettei tukipohjallisia kannata enää hankkia: TARUA. Ikä ei ole rajoite. Ikääntyvillä olisi erityisen tärkeätä korjata jalan virheasennot, jotta tasapaino parantuisi ja kaatumisriski pienenisi. Myös toimintakyky voi parantua, ja sitä kautta elämänlaatu paranee.
  5. Olen jo niin lihaksikas, että en tarvitse fysioterapeutin neuvoja: TARUA. Hienot tai isot lihakset eivät automaattisesti tarkoita hyvää lihaskuntoa. Lihaskireyksiä voi esiintyä myös huippu-urheilijoilla, ja tärkeiden lihasten heikkoudet eivät välttämättä näy ulospäin.
  6. Olen niin ylipainoinen, että tukipohjallisista ei ole mitään hyötyä: TARUA. Ylipainon taustalla voi olla erilaisia fyysisiä kipuja, jotka ovat alun perin estäneet liikuntaharrastuksen aloittamisen tai jatkamisen. Fysioterapeutin vastaanotolla tehty alaraajatutkimus, jossa huomioidaan myös keskivartalon kunto, on hyvä alku ylipainon hoidossa. Fysioterapeutti antaa hyviä neuvoja ja auttaa motivaation löytämisessä. Jos tutkimuksen pohjalta ilmenee alaraajan virheasentoja, voidaan ne korjata yksilöllisellä tukipohjallisella, jolloin liikkuminen muuttuu kivuttomammaksi. Fysioterapeutin ammattitaito on hyvä apu yksilöllisessä painonhallintavalmennuksessa. Vastaanotolla ei tarvitse hävetä ylipainoaan eikä vastaanotolla ole samaan aikaan muita. Säännölliset käynnit vastaanotolla auttavat tulosten seurannassa ja keskusteluyhteys on usein hyvä motivaattori. MediAskeleen asiantuntijat auttavat mielellään.
  7. Lääkäri sanoi, että joudun ehkä lopettamaan harrastukseni, jos polvivaivani pitkittyvät: TARUA. Polvivaivojen taustalla on monia vaihtoehtoisia syitä, joiden tutkimisessa MediAskel on ammattilainen. Nyrkkisääntönä voi pitää, että liikuntaharrastuksia ei kannata kipujen vuoksi lopettaa ennen kuin on käynyt erikoisfysioterapeutin vastaanotolla.
  8. Lapsia kannattaa kehottaa keskittymään jalkojen asentoihin kävellessä: TARUA. Jos lapsi kävelee erikoisesti, esimerkiksi jalat sisäänpäin, kannattaa siihen aina etsiä syy ammattilaisen vastaanotolla. Lasten jalkoihin perehtynyt fysioterapeutti osaa arvioida mistä poikkeava kävely johtuu. Myös lasten lättäjalat kannattaa 3-5-vuoden iässä tarkistuttaa. Jos pitkittäiskaari ei kohoa lapsen seistessä varpailla 5-vuoden ikään mennessä, on asia syytä tutkituttaa asiantuntijan vastaanotolla. Kasvavan lapsen jalkojen lihaksistoa voi parantaa yksilöllisillä harjoitusohjeilla, joita saa esimerkiksi MediAskeleen vastaanotolta. Erikoistapauksissa myös lapselle on mahdollista tehdä yksilölliset tukipohjalliset tukemaan kehittyvää jalkaa.
  9. Lapsen jalka- tai polvikivut ovat aina kasvukipuja: TARUA. Lapsen kivun voimakkuus on hyvä mittari siinä, onko kyseessä asiantuntijan arviota vaativa ongelma. Jos lapsi esim. kieltäytyy liikunnasta kipujen vuoksi, on asia syytä tutkituttaa. Jos olet epävarma, voi lapsen jalkakivut tutkituttaa varmuuden vuoksi. Ammattilaisen näkemys antaa yleensä mielenrauhan, ja MediAskeleen fysioterapeutti ohjaa tarvittaessa lapsen jatkotutkimuksiin.
  10. Tukipohjallisten hintavertailu kannattaa: TOTTA ja TARUA. Laadukas ja hyvin suunniteltu tuote on useimmiten arvokkaampi, ja tuotteen ostamisen yhteydessä tehty ilmainen tukipohjallistarpeen arviointi ei välttämättä ole tae ammattiosaamisesta. Ammattiosaaja ei yleensä anna palveluitaan ilmaiseksi. Vertailuna voi käyttää silmälaseja: halvan mallin saa parilla eurolla marketista, mutta yksilöllinen ammattilaisen valmistama silmälasimalli on hintavampi. Sama pätee tukipohjallisissa.

SINUN EI TARVITSE YMMÄRTÄÄ JALKOJASI. ME YMMÄRRÄMME.

Siirry ajanvaraukseen tästä

Copyright MediAskel 2023