Diabeetikon jalat

Fysioterapia MediAskeleen henkilökunnalla on paljon kokemusta diabeetikoiden jalkavaivoista ja niiden ennaltaehkäisystä. Diabeetikoilla on ensisijaisen tärkeätä ennaltaehkäistä erilaisia jalkavaivoja. MediAskel on perehtynyt siihen, miten diabeetikon jalkavaivoja hoidetaan ja ennaltaehkäistään ammattitaidolla.

Hoida ja tutki jalkojasi diabeeteshoitajalta saatujen ohjeiden mukaan. Erityisen tärkeätä on hoitaa ja ennaltaehkäistä mahdolliset jalkahaavaumat ohjeiden mukaan. Esimerkiksi Diabetesliitto on koonnut kattavan tietopaketin, johon jokaisen diabeetikon ja lähiomaisten olisi hyvä tutustua. Kun etsit hankausoireita, kiinnitä huomiota erityisesti näihin seikkoihin: punerrus, lämpimyys muuhun ihoon verrattuna, hiertymät, rakot tai kovettumat päkiän keskellä. Kovettumat päkiässä saattavat johtua jalan rakenteellisesta poikkeamasta. Nämä ovat korjattavissa yksilöllisesti muotoillulla tukipohjallisella. MediAskeleella on erityinen osaaminen yksilöllisten tukipohjallisten valmistuksessa, ja moni diabeetikko onkin saanut avun jalkapohjaongelmiina osaamisemme avulla. MediAskel ei tee varsinaisia jalkahoitoja, vaan keskittyy jalkojen virheasentojen korjaamiseen ja tarjoaa fysioterapiapalveluita. Tärkein tehtävämme diabeetikon hoitoketjussa on jalan painopisteiden tasainen kuormitus erityisosaamisemme kautta.

Mikäli haluat lisätietoja kyseisestä vaivasta ja sen hoitomuodoista, voit olla yhteydessä MediAskeleen fysioterapeutteihin numerossa 050 5855 025 tai lähettämällä kysymyksesi sähköpostilla osoitteeseen info@mediaskel.fi. Autamme mielellämme.