Luupiikki

Luupiikiksi kutsutaan sitä, kun kantaluuhun kehittyy kalkkia ja uudisluuta vahvistamaan kantakalvon kiinnitystä kantaluuhun. Luupiikin suunta ei ole suoraan alaspäin, vaan se kulkee jalkapohjan suuntaisesti. Luupiikki ei aina selitä kantapään alueen kipuja: Erilaisia kantapääkipuja . Röntgenkuvissa on nähty jopa 15 mm pitkä luupiikki, joka on ollut täysin oireeton. Jalan pitkittäiskaaren laskeutuminen altistaa kiinnityspaikan ärsytykselle ja käynnistää luupiikin muodostumisprosessin.

Apu löytyy MediAskeleen vastaanotolta

Kaikkiin kantapäävaivoihin on apua saatavilla MediAskeleen vastaanotolla. Fysioterapeuttimme tutkivat kantapääkipujen taustalla olevat syyt ja hoitavat ne erilaisilla fysioterapiaratkaisuilla – riippuen vaivan tai kivun alkuperäisestä syystä. Hoidamme syytä, emme pelkästään oiretta.

Kantapääkipujen syy kannattaa aina selvittää. Kantapääkivut saattavat aluksi hellittää levolla, mutta jos syy on selvittämättä ja korjaamatta, oireilla on taipumus palata. Mikäli kantapääkivut johtuvat jalan virheasennoista, voidaan ne korjata yksilöllisillä tukipohjallisilla.

Älä kärsi turhaan!

Varaa aikasi alaraajatutkimukseen numerosta 0505855025