Penikkatauti

Penikkatautikipu, eli lihasaitio-oireyhtymä, paikantuu joko säären sisä- tai etupuolelle (etummainen tai taaempi/syvempi lihasaitio). Tyypillisesti oireilu alkaa ”tärähtävässä” rasituksessa, kun juostaan tai hypitään paljon kovalla alustalla. Rasitus provosoi oireet esille, mutta lepo helpottaa kipua.

Usein syynä on jalan virheasento tai rakenteellinen poikkeavuus, joka ylikuormittaa jalkaterän alueelle kiinnittyvää säären lihaksistoa ja ne alkavat oireilla, tähän liittynee lihasaition paineen nousu ja verenkierron vaikeutuminen.

MediAskeleen fysioterapeutit selvittävät ensisijaisesti oireilun syyt ja tekevät hoitosuunnitelman sen pohjalta. Akuuttien oireiden vähentämisessä käytetään kylmähoitoa, ja rasitusta vähennetään hetkellisesti. MediAskeleen fysioterapeutit antavat yksilölliset harjoitteet heikkojen ja/tai kireiden lihasten vahvistamiseksi sekä ohjaavat oikeantyyppisten jalkineiden valinnassa. Tarvittaessa tehdään yksilölliset tukipohjalliset, kinesioteippauksia ja mahdollisia fysioterapeutin suorittamia kudoskäsittelyjä.

Apu löytyy MediAskeleen vastaanotolta

Penikkatautiin on apua saatavilla MediAskeleen vastaanotolla. Fysioterapeuttimme tutkivat penikkataudin taustalla olevat syyt ja hoitavat ne erilaisilla fysioterapiaratkaisuilla – riippuen vaivan tai kivun alkuperäisestä syystä. Hoidamme syytä, emme pelkästään oiretta.

Penikkataudin syy kannattaa aina selvittää. Penikkatauti saattaa aluksi hellittää levolla, mutta jos syy on selvittämättä ja korjaamatta, oireilla on taipumus palata. Mikäli penikkatauti johtuu jalan virheasennoista, voidaan ne korjata yksilöllisillä tukipohjallisilla.

Älä kärsi turhaan!

Varaa aikasi alaraajatutkimukseen numerosta 0505855025