Polvikipu

Hyppääjän polvi, artroosi, juoksijan polvi, Osgood Schlatter?

Polvikipujen riskiä lisäävät lihaskireydet, ylipaino, alaraajojen virheasennot ja ylirasitus. Myös kulumat ja erilaiset tapaturmat aiheuttavat polvivaivoja. Artroosia, eli nivelten kulumaa, voi hidastaa korjaamalla jalkojen virheasentoja yksilöllisillä tukipohjallisilla.

Kuvassa polven palpaatio, patella jänne

Polvikivun syy kannattaa aina selvittää, sillä oireilla on taipumus palata. Urheilevilla ja liikuntaa harrastavilla lapsilla ja nuorilla saattaa esiintyä erilaisia polvikipuja, jotka hoitamattomana haittaavat urheiluharrastusta. MediAskeleen fysioterapeutit tutkivat myös lasten polvikivun syitä ja voivat täten auttaa lasta tai nuorta jatkamaan harrastustaan pitkittyneenkin polvikivun ilmaannuttua. MediAskeleen neuvo on, että harrastusta ei kannata lopettaa vaivan vuoksi, ennen kuin on käynyt pätevän erikoisfysioteraputin vastaanotolla.

Miten polvikipuja hoidetaan?

  • Yksilölliset tukipohjalliset korjaamaan virheasentoja
  • Kinesioteippaus
  • Yksilölliset lihasten venytys- ja vahvistusohjeet

MediAskeleen asiantuntijat ovat erikoistuneet mm polvikipuihin. Sinäkin olet tervetullut hoitamaan kipusi kuntoon. Ajanvaraus numerosta 0505855025 tai sähköpostitse osoitteeseesta info@mediaskel.fi.