Vasaravarpaat

Vasaravarvas-virheasento voi kehittyä mihin tahansa II-V varpaista, mutta yleisimmät ovat II- ja III varpaat. Tässä virheasennossa varpaan tyvi- ja keskinivelet ovat yliojennuksessa, ja kärkinivel on puolestaan koukussa. 

Vasaravarvasongelman syynä on useimmiten poikittaiskaaren laskeutuminen tai romahtaminen. Fysioterapiatutkimuksessa esille tulee myös huono yhden jalan tasapaino, kompensaationa varpailla ”tarrataan” kiinni alustaan, varpaiden lyhyet koukistajat aktivoituvat liikaa.

Vasaravarpaat ovat siis oire jostakin muusta ja se muu syy pitäisi aina selvittää. Varpaita on turha lähteä oikomaan kotikonstein ilman, että syy on selvitetty. Vääränlainen oikominen voi jopa lisätä ongelmia.

Vasaravarvasongelmaan saat apua MediAskeleen vastaanotolla, jossa fysioterapeuttimme tutkivat vasaravarpaiden taustalla olevat syyt ja hoitavat ne erilaisilla fysioterapiaratkaisuilla – kireiden lihasten venytys, heikkojen lihasten vahvistaminen, nivelten mobilisointi tai manipulointi, jalan virheasennon korjaaminen yksilöllisellä tukipohjallisella, teippaukset – riippuen vaivan tai kivun alkuperäisestä syystä.

Älä kärsi turhaan! Hoidamme syytä, emme pelkästään oiretta. Varaa aikasi MediAskeleen alaraajatutkimukseen ja/tai fysioterapiaan numerosta 0505855025